Nieuwsbericht

Even voorstellen - VeensWelzijn

Profielfoto van Peet de Graaf
19 oktober 2021 | 1 minuut lezen

Sinds 1 januari jongstleden is Veens Welzijn de organisatie die het welzijnswerk in Veenendaal vormgeeft. In algemene zin richten wij ons op het bevorderen van welzijn van de inwoners. Onze medewerkers bieden ondersteuning bij het zoeken naar antwoorden op vragen die inwoners bezighouden. Of de vraag gaat over zorg, gezondheid, wonen, werken, school, integratie, eenzaamheid, ouder worden, vrije tijd of het organiseren van een buurtfeest; Wij zijn er voor iedereen die mee wil doen in de samenleving, maar daarbij ondersteuning nodig heeft. Veens Welzijn werkt daarbij samen met vele partners bij jou in de wijk en in de stad.

Wij zoeken daarbij de samenwerking met andere organisaties in Veenendaal en stemmen graag met elkaar af hoe we elkaar kunnen versterken. De eerstelijns gezondheidszorg is daarbij voor ons een logische partner; we werken beiden in het belang van gezondheid en welzijn van inwoners. Zo zien huisartsen dagelijks patiënten met gezondheidsklachten, maar blijken er daarnaast ook vaak andere sociale problemen te bestaan. En soms onderhouden die klachten het probleem, maar het kan ook zijn dat ze een blokkade vormen om het probleem op te lossen. Denk aan een slaapstoornis bij mensen die schulden hebben. Juist hier kan welzijn een rol vervullen.

Veens Welzijn richt zich primair op collectieve vraagstukken. Dat neemt niet weg dat we individuele vraagstukken wel oppakken, maar zo spoedig mogelijk gericht zullen doorverwijzen naar bijvoorbeeld het maatschappelijk werk of het CJG.

Onze wijkcoaches hebben niet alleen specifieke taken (bijvoorbeeld aandacht functionaris huiselijk geweld, jonge mantelzorgers, taal etc) maar zijn ook contactpersonen voor een bepaalde wijk. In onderstaand overzicht staan de gegevens van deze contactpersonen waarbij het uitgangspunt is dat u in voorkomende gevallen de wijkcoach benaderd van de wijk waarin uw patiënt woont.

Van harte bereidt tot nadere kennismaking en samenwerking

 

Peet de Graaf

Directeur-bestuurder Veens Welzijn