Nieuwsbericht

GLi Interventie Beweegkuur

Profielfoto van Hans Ooms
11 januari 2021 | 1 minuut lezen

Beste zorgverleners

 

In de Regio Gelderse Vallei heeft de HaGV het programma “COOL” als GLi gecontracteerd. In Veenendaal zijn een aantal organisaties die dit programma voor de inwoners van Veenendaal aanbieden.

Naast COOL wil de HaGV in 2021 ook de “Beweegkuur” ondersteunen. De “BeweegKuur” wordt toegepast in een multidisciplinair team bestaande uit een huisarts, leefstijladviseur, fysio/oefentherapeut (eventueel verenigd in dezelfde persoon), diëtist, lokale sport- en beweegbegeleiders of BeweegKuur instructeurs. Deze GLi interventie richt zich zowel op mensen met een matig als ook een ernstig gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico, dus een BMI tussen 25-40 en/of co-morbiditeit.

De begeleiding vindt plaats in en rondom de praktijk van de huisarts, fysio-/oefentherapeut en diëtist. De sport- en beweegactiviteiten vinden plaats in de wijk, afhankelijk van de betreffende sport- of beweegactiviteit die de deelnemer gaat doen (zelfstandig, onder begeleiding of in groepen). Tevens moet er een aantrekkelijk en geschikt aanbod zijn dat er voor zorgt dat mensen hun gedrag vol kunnen houden en zelf keuzes kunnen maken.

 

ESV ziet zich in de rol om de zorgverleners in Veenendaal te faciliteren bij het opzetten van dit multidisciplinaire leefstijlprogramma en is daarom op zoek naar enthousiaste

 

•           Huisartsen of POH

•           Fysiotherapeuten (met aantekening Leefstijl)

•           Dietist (met aantekening Leefstijl)

•           Leefstijlcoach

•           Sportcoach

 

om samen dit aanbod in teamverband in Veenendaal uit te werken.

 

Meer informatie over de Beweegkuur is te vinden onder: http://beweegkuur.nl/ of https://interventies.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/interventies-zoeken/1800158

 

Mocht er binnen je organisatie interesse zijn, reageer even op dit bericht naar h.ooms@eerstelijnssamenwerking.nl

We zouden graag begin februari met een werkgroepjes van start willen gaan.